IMBALSAMARE – TANATOPRAXIE

Unul dintre procedeele de pregătire a persoanei decedate pentru înmormântare este îmbălsămarea sa. Procedeul de îmbălsămare este diferit acum față de modul cum era realizată la început. Acum, tot mai des îmbălsămarea este realizată folosind o tehnică numită tanatopraxie.
Procedura de tanatopraxie confera persoanei decedate un aspect aproape identic cu infatisarea reala, permite familiei si celor apropiati sa pastreze o imagine vie a celui pe care l-au indragit si, nu in ultimul rand, se castiga timpul necesar pentru organizarea in cele mai mici detalii a ceremoniei de inmormantare.


Tanatopraxia
este un procedeu foarte complex folosit pentru a conserva corpurile neînsuflețite.

  • În primul rând este realizată o igienizare a corpului iar mai apoi este întârziată tanatomorfoza. Tot în procedeul de tanatopraxie sunt incluse și măsuri de aseptizare dar și de rehidratare. Astfel, corpul persoanei decedate va avea un aspect natural, fiind prevenit astfel aspectul neplăcut lăsat de trecerea în neființă.
  • Totodată, se urmărește relaxarea fizionomiei feței, cu scopul de a elimina orice semn lăsat de suferința resimițită de cele mai multe ori înaintea morții. Astfel, persoana decedată va avea o imagine decentă a somnului cel de veci.
  • Dacă familia cere acest lucru, poate fi realizată și cosmetizarea persoanei decedate, tot cu scopul de a ascunde orice aspect neplăcut lăsat de durerea trăită înainte de deces.
  • Unele accidente pot fi foarte dure, iar în urma lor corpurile pot suferi mult. În acest caz poate fi folosit un procedeu de reconstrucție a corpului, în cazul în care este necesar.
  • Trebuie precizat faptul că tanatopraxia trebuie realizată urmând normele legale, deci în locuri special amenajate, precum laboratoarele care să respecte cele mai recente normele legislative europene. Există însă și posibilitatea de a utiliza această tehnică și la domiciliu, doar dacă acest lucru este cerut de către familia îndurerată.
  • De asemenea, pentru a obține aceste rezultate, este necesară utilizarea unor produse calitative care să dispună de un aviz emis de Uniunea Europeană. Totodată, persoana care realizează acest procedeu nu poate fi o persoană oarecare, ci necesită cunoștințe avansate în domenii precum anatomia sau microbiologica.
  • Tanatopraxia este utilă deoarece astfel persoana decedată va putea avea un aspect demn, pentru a rămâne în memoria tuturor celor care participă la ceremonia de înmormântare la fel ca în vremurile când era în viață.

În caz de deces, apelați cu încredere la serviciile noaste

FORMULAR DE CONTACT